Monday, November 22, 2010

Endiivikääröt


Olen useamman kerran tuijotellut kaupassa endiivejä; sellaisia soikeita "kaalinpäitä". Ne ovat näyttäneet ihan kiinnostavilta, mutta ei ole ollut niin minkäänlaista hajua mitä niistä voisi tehdä. No nyt löytyi resepti. Tämä ruoka vaatii pikkaisen totuttelua, mutta luulen, että näitä on ihan pakko tehdä toistekin.


4 ENDIIVIÄ
8 isoa BASILIKANLEHTEÄ
100g PARMANKINKKUA (tms. ilmakuivattua kinkkua)
1 iso VALKOSIPULINKYNSI, hienonna pieneksi
25g KORPPUJAUHOA tai LEIVÄNMURUJA
25g PARMESAANIA raastettuna
1 rkl EXTRA VERGINE OLIIVIÖLJYÄ
mustapippuria
2,5 dl KANALIENTÄ (tai muuta makoisaa lientä)

Lämmitä uuni 190°C.
Leikkaa endiivi pitkittäin puoliksi. Laita basilikanlehti jokaisen puolikkaan päälle.
Kokoa kaksi puolikasta jälleen kokonaiseksi endiiviksi painamalla ne yhteen ja kiertämällä parmankinkkua ympärille. Laita kääröt uunivuokaan (20x26cm).
Aseta kinkun saumakohta alas ja lado kääröt niin tiivisti rinnakkain, etteivät ne pysty aukeamaan. Sekoita keskenään valkosipuli, korppujauhot, parmesaani ja oliiviöljy, sekä pippuria. Levitä tämä kuorrutus endiivien päälle.

Lopuksi kaada liemi varovasti vuoan pohjalle, varo huuhtomasta pois kuorutusta.
Lientä on sopiva määrä kun nesteen pinta peittää noin puolet endiivin kyljestä.
Peitä foliolla ja paista uunissa 45 min.
Poista folio ja paista vielä 30 min lisää, tai kunnes endiivi on pehmennyt myös paksummasta päästään. Ota uunista ja anna seistä vielä 15 min ennen tarjoamista.

Onhan tuollainen lämmin salaatti aika outoa syötävää, mutta jotain kiinnostavaa siinä on. Se ei itsessään maistu, mutta imee hyvin liemestä aromit ja samoin kuorrutteesta. Toimisikohan kiinankaali korvikkeena? Toisaalta endiivin kiinteä koostumus on osa tätä ruokaelämystä...

Resepti on jälleen kirjasta Healthy Eating for IBS eli pitäisi sopia herkällekin vatsalle. Kirjassa tätä ruokaa suositellaan sellaisenaan leivän kanssa nautittavaksi tai esim. paistetun vaalealihaisen kalan tai grillatun lihan pariksi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...