Wednesday, November 3, 2010

Kirpeä bulgursalaatti

Tässä raikas salaatti, joka piristää mukavasti pimenevässä syksyssä.




1 dl BULGURIA
1 SITRUUNAN MEHU
1 rkl EXTRA VIRGIN OLIIVIÖLJYÄ
1 tl CHILIJAUHETTA
1 tl KANELI
(1 kypsä KANANREISI, voi jättää pois niin saadaan kasvisversio)
40g PINJANSIEMENIÄ
1 pieni PUNASIPULI, pieneksi silputtuna
1 APPELSIINI
puolikkaan GRANAATTIOMENAN siemenet
kourallinen PERSILJAA, silputtuna
kourallinen tuoretta MINTTUA tai 1 tl kuivattua MINTTUA

Kiehauta pienessä kattilassa 1 dl vettä.
Ota kattila pois levyltä, sekoita bulgur joukkoon.
Sekoita ja laita kansi päälle. Anna olla 5 min. Paahda sillä välin kuivalla pannulla pinjansiemenet. Leikkaa appelsiini lohkoksi siten, että saat kaikki kalvot pois.
Kurkkaa bulgurkattilaan, jos nestettä jäi imeytymättä bulguriin, valuta ylimääräiset pois. Kaada bulgur isoon kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, oliiviöljy, minttu, persilja, chilijauhe, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita uudestaan. Voidaan nauttia kylmänä tai lämmitettynä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...