Sunday, November 28, 2010

Lohileivät



KURKKU, leikkaa oikein ohuiksi viipaleiksi, esim. juustohöylällä
ETIKKAA
TILLIÄ (tuoretta jos on, kuivattua jos ei ole, voi jättää poiskin)
suolaa
sokeria
RIESKAA (esim. neliönmuotoista "lapin"rieskaa) tai pehmeitä vehnäTORTILLOJA
voita
RAEJUUSTOA
SITRUUNAN MEHUA
GRAAVI- tai KYLMÄSAVULOHTA ohuina viipaleina
roseepippuria

Ota kaksi syvää lautasta. Lado ensimmäiseen kurkkuviipaleet, ripottele kerrosten väliin suolaa, sokeria ja tilliä. Lisää myös tilkka etikkaa. Laita toinen lautanen kanneksi ja ravista niin kovin, että kurkuista irtoaa nestettä. Jätä viileään maustumaan.
Nämä kurkut ovat hyvä lisuke, isoäiti tarjoi usein tällä tavoin sekoitettuja kurkkuja.

Voitele rieskat voilla. Levitä päälle raejuustoa. Purista hiukan sitruunamehua päälle.
Sen jälkeen levitä kerros lohiviipaleita, pieni rapsaus roseepippuria, jos sitä talosta löytyy ja lopuksi tillikurkkuja päälle.
Kääri leivät rullalle ja anna maustua hetki - ei kuitenkaan liian pitkään sillä leipä kostuu kurkkusalaatista. Ja tarjolle joko isoina leipäkääröinä tai pieniksi herkkupaloiksi paloitettuna.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...