Friday, November 19, 2010

Suppilovahverorisotto




Ja jälleen risottoseikkailut jatkuvat.
Tässä toinen sienirisotto. Suosikkini on edelleen Tattirisotto, mutta tämä ei vaadi niin paljon aineksia, joten tämäkin löytänee paikkansa.

2 dl RISOTTORIISIÄ (Arboriota käytän itse)
5 dl KASVISLIENTÄ
1 SIPULI, hienonna pieneksi
150g tai 1,5 dl (pakastettuja) SUPPILOVAHVEROITA
3 rkl VOITA
1tl VALKOPIPPURIA
0,75 dl PARMESAANIA raasteena
25g VOITA viimeistelyyn
1 rkl tuoretta TIMJAMIA + lisää koristeluun lopuksi.
1 LAAKERINLEHTI
2,5 dl VALKOVIINIÄ

Sulata suppilovahveroita hetki, hienonna. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
Kaada sipulit ja sienet toiseen kattilaan. Lämmittele niitä, kunnes enin vesi on haihtunut sienistä. Lisää joukkoon voi ja kaada perään risottoriisi, valkopippuri, timjaminlehdet sekä laakerinlehti. Sekoita. Kun riisi alkaa kuultaa reunoiltaan, kaada kauhallinen kasvislientä ja anna sen imeytyä samalla kun sekoittelet. Jatka samalla tavalla, lisää kauhallinen kuumaa lientä kerrallaan, kunnes kaikki liemi on käytetty. Sen jälkeen lisää kahdessa erässä valkoviini ja anna imeytyä sekoitellen samalla. Jos löydät vielä laakerinlehden tämän kaiken sekoittelun jälkeen, poimi se pois. Viimeistele sekoittamalla joukkoon voi ja parmesaani. Ripottele päälle timjamia.
Tarjoa heti.

Jälkiruuaksi suosittelen: "Unlikely Things to Read on a Packet"
...Ragu Sauce, If you gave this to someone who is actually from Italy they'd punch you in the face.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...