Sunday, February 6, 2011
Gazpacho
Mitä olisi ruokablogi ilman gazpachon ohjetta?
Pakkohan sen oli tulla ennemmin tai myöhemmin. Mutta tämä ei ole mikä tahansa ohje, tämä on vuosia testattu ja hyväksi todettu. Tämä ei ole pikaversio vaan herkkuversio.
150g KESÄKURPITSAA (suikaloi)
100g PAPRIKAA (kuutioi)
100g SIPULIA (hienonna)
3 rkl hyvää OLIIVIÖLJYÄ
50 g purnukka TOMAATTIMURSKAA
1/2 litraa TOMAATTIMEHUA (pitää olla hyvänmakuista, ei liian suolattua!)
1 rkl BALSAMICOA
valkosipulin kynsi (voi jättää pois)
1/4 tl mustapippuria tai pippuriseosta
1/2 tl yrttisuolaa
Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kesäkurpitsa, sipuli ja paprika pehmeiksi.
Ota pois liedeltä, surauta monitoimikoneella tai sauvasekottimella karkeahkoksi soseeksi. Varo roiskuttamasta kuumaa lientä päällesi jos käytät sauvasekotinta! Ihan vaan nimimerkillä "Kokeiltu on"... Lisää loput aineet ja mausta. Tarkista maku.
Tarjoa kylmänä tai kuumana alkuruokana tai kuumana kesäpäivänä pääruokanakin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment