Saturday, February 26, 2011

Kasviksia ja kikherneitä uunissa


Välillä on kiva veivata kauhaa ikuisuus risottokattilan äärellä, mutta toisinaan tällainen resepti, jossa ainekset pitää vain saada paloitettua ja uunin luukku avattua on paras! Toimi muuten niin hyvin, että tästä saattaa tulla ihan vakio-arkiruoka.

2 TOMAATTIA (lohko neljään osaan)
1 punainen PAPRIKA
1 keltainen PAPRIKA (leikkaa kumpikin paprika pitkiksi viipaleiksi,siemenet pois)
1 (puna)SIPULI (lohko)
1 FENKOLI (leikkaa ohuiksi lohkoiksi)
1 kokonainen VALKOSIPULI
tuoretta CHILIÄ (viipaloi pieniksi viipaleiksi)
yrttisuolaa
(Terästin lisäksi Spaghettata Piccante-mausteseoksella: kirveli, chili & pippuri mutta voi laittaa mausteet vapaasti oman maun mukaan)

oliiviöljyä
(alkuperäisessä ohjeessa lisäksi myös sieniä, skippasin ne itse)

Myöhemmin lisätään:
400g tlk KIKHERNEITÄ
tuoretta TIMJAMIA tai ROSMARIINIA

Laita uuni lämpenemään 180°C.

Käsittele vihannekset valmiiksi. Hajoita valkosipuli erillisiksi kynsiksi, mutta jätä kynsiin kuoret jäljelle (kuoret suojaavat paistettaessa ja kun annos lopulta syödään, puristetaan herkullinen, pehmeä valkosipuli kuorestaan ulos eli kuoria ei syödä).

Laita uunipellin päälle arkki leivinpaperia, levitä pellille tomaatit, paprikat, sipuli, fenkoli, valkosipuli ja chili, kaikki sekaisin.
Lisää mausteet, pirskota oliiviöljyä koko komeuden päälle ja lykkää uuniin keskitasolle. Alkuperäisessä ohjeessa tässä kohtaa paistetaan tunti, mutta mielestäni puolikin tuntia riittää, sen verran, että vihannekset ovat pehmenneet ja alkavat ihan vähän tummua. Jos käytät timjamia, revi siitä lehdet erilleen (varsista tulee uunissa niin ohkaisia ja kuivia "hiuksia" että ihan syystä ne kannattaa jättää pois).
Ota ruoka hetkeksi uunista. Käännä kasvikset. Levitä huuhdotut, valutetut kikherneet sekä yrtit päälle. Paista uunissa vielä 30 min, kunnes kasvikset paahtuvat ja kikherneet ovat pehmeitä ja kuumia.

Alkuperäisessä ohjeessa tämä kehotetaan nauttimaan kuskusin kera, mutta menee oikein hyvin sellaisenaankin. Valkosipulia ja mausteita ei saa jättää pois, sillä juuri niistä kikherneet imevät makua itseensä.

Tämä on muunnos, mutta alkuperäinen ohje on kirjasta The Vegetarian Student Cookbook, hyvä kirja jossa melko helppoja ohjeita.

****

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...