Thursday, February 24, 2011
Punasikuripasta
Ensin varoituksen sana. Tämä on outo ruoka, ja ensimmäisellä kerralla kun laitoin tätä makunystyrät eivät todellakaan herkistyneet. Söin ruuan väkisin. Mutta joku siinä oli että tätä oli pakko kokeilla uudestaan ja toisella yrityksellä se myös maistui. En silti ainakaan vielä tarjoaisi tätä vieraille joiden toivon tulevan uudestaan.
Punasikuri (eli italialaisittain radicchio rosso) on sitten eri kasvi kuin punakaali, siinä on erikoinen ehkä hiukan karvaskin maku. Sopii hyvin salaatteihin ja on vasta tällaisena lämmitettynä haastavampi ruoka.
PASTAA
1 (SALOTTI)SIPULI
1 PUNASIKURI
OLIIVIÖLJYÄ
suolaa, mustapippuria
(JUUSTORAASTETTA tarjolle, esim. parmesaania)
Keitä pasta.
Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä paistinpannulla.
Huuhdo ja valuta punasikuri hyvin. Leikkaa se pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle. Anna sikurin pehmetä hiukan, mutta ei missään tapauksessa ylikypsäksi asti.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti pastan kera! Ripota juustoa piälle.
Alkuperäinen ohje löytyy Marja Lindforsin kauniista kirjasta All'italiana - Ruokia italiasta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment