Tuesday, February 8, 2011

Bloody Mary


Jou, nyt on postaus nro 100 niin lähellä että on aika nostaa malja!
Vaan voihan Bloody Shame sentään!! Joskus googletuksesta on vain harmia, kuten nyt.
Muistin, että drinkillä nimiltä Bloody Mary olisi ollut hauska historia, piti vain tarkistaa pari faktaa, mutta kävikin ilmi, että se versio jonka olen kuullut ei pidä paikkaansa :( Nyyh!

Luulin, että tarina menee niin, että olipa kerran eräs englantilainen herttua, joka nautti viinaksista niin paljon, että syöminen tuppasi unohtumaan. Hänen sisäkkönsä huolestui moisesta ja ovelana neitinä kehitti herran krapula-aamuja varten juoman, johon votkan ja sitruunamehun ohella tuli tomaattimehua, mausteita sekä sellerinvarsi, jotta herra saatiin näin huomaamattaan syömään vahvistava "tomaattikeittonsa". Ja palvelijan nimi olisi tietenkin ollut Mary, ja drinkin nimi olisi tullut herttuan tokaisusta palvelijalleen, mutta drinkki olisi kuitenkin maistunut niin hyvin, että sitä alettiin tarjoilla muillekin.

Pidin tarinasta, joten pettymykseni on valtaisa kun Wikipedia nyt väittää että juoman olisikin keksinyt joku baarimikko New Yorkista. Bollocks!

Bloody Maryn tilaaminen baarissa kysyy mielestäni pokkaa, mutta olisikohan siitä joskus vielä tulossa trendikäs kun reseptiä on viime aikoina näkynyt lehdissä? Onhan vihersmoothietkin in. Alkoholin kun tipauttaa pois niin tästä tulee pikalounas ja Wikipedian mukaan nimeltään Virgin Mary - tai australialaisittain Bloody Shame :)

3 osaa VOTKAA
6 osaa TOMAATTIMEHUA (hyvänmakuista, ei liian suolaista!)
1 osaa SITRUUNAMEHUA
WORCHESTERSHIRE-kastiketta
TABASCOA
sellerisuolaa ja pippuria.

Kaada ainekset korkeaan lasiin, mausteet ensin. Lisää jääpaloja, sekoita.
Koristele varsisellerillä ja sitruunaviipaleella.

Kuvaamassani versiossa ei millään jääpaloilla ja sitruunaviipaleilla ole koreiltu ja votkakin puuttuu mut ei oltukaan New Yorkissa baaritiskillä vaan kämpillä kalsongeissa ja piti saada edellisestä ohjeesta jäljelle jäänyt tomaattimehu kulutettua...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...