Tuesday, June 21, 2011

Endiivi-alkupalat


Endiivi on ainakin minun keittiössäni vielä aika uusi tulokas.
Siitä saa helposti näyttävän alkupalan kesän juhliin. Endiivinlehti on hyvä alusta sorminsyötävälle cocktailpalalle ja sen voi täyttää makunsa mukaan.
Tuore endiivi ei lerpahda vaikka joutuisi hetken odottelemaankin.

Ensimmäinen versio on lehdestä Yoga Journal 9/10:
2 punaisen ENDIIVIN LEHDET (irrota lehdet toisistaan ja siisti leikkaamalla kannat)
2 rkl SIIDERIVIINIETIKKAA
1 tl HUNAJAA
1 hapan OMENA (kuori, poista siemenkota, kuutioi pieneksi)
2 rkl hienoksi kuutioitua punaista PAPRIKAA
2 rkl SALOTTISIPULIA (kuutioi)
2 rkl PERSILJAA (hienonna)
suolaa
pippuria

Asettele endiivinlehdet lautaselle. Sekoita muut aineet. Lusikoi 1,5 rkl salsaa jokaisen lehden päälle. Ready!

Mun versio (kuvassa):
2 vihreää ENDIIVIÄ (erottele lehdet, siisti kannat)
pala vihreää PAPRIKAA (kuutioi pieneksi)
1 salotti (kuutioi pieneksi)
1 PÄÄRYNÄ (kuutioi pieneksi)
pippurisekoitusta (karkeaa rouhetta)
yrttisuolaa
Tabascoa (Jalapeno)
1/2 luomuSITRUUNA (raasta kuoren keltainen osa purista mehu)

Asettele endiivinlehdet lautaselle.
Sekoita muut aineet, mutta lisää sitruunamehua varovasti maistellen, jottei sitä tule liikaa. Käytä loppu vaikka juomaveden mausteena.
Asettele täyte lehdille ja nauti pois!

Lopuksi söpöilyä kesän kunniaksi!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...