Saturday, June 25, 2011
Kurpitsa-sipulipaistos salvian kera
750g tuoretta KURPITSAA
6 rkl hyvää OLIIVIÖLJYÄ
2 isoa sipulia
12 tuoretta SALVIANLEHTEÄ
kuivattua CHILIÄ (mieluummin hippusia kuin jauhetta)
merisuolaa
valkopippuria
1 rkl BALSAMICOA
Laita uuni lämpenemään 225°C.
Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. (Muista että siemenistä tulee herkkua eli niistä voi vaan huuhtoa möhnät pois ja laittaa paahtumaan tämän paistoksen kylkeen uuniin). Leikkaa kurpitsa pitkiksi lohkoiksi. Puolita ja viipaloi sipulit.
Kaada uunivuokaan 4 rkl oliiviöljyä, laita sipulit päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, pyörittele sipulit niin että ovat öljytyt kunnolla.
Levitä sipuliseos tasaiseksi vuoan pohjalle. Lado päälle kurpitsanpalat. Aseta salvianlehdet päälle. Ripota loppu öljy päälle ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.
Paista 225°C, 25-30 min, kunnes kupritsa alkaa ruskistua.
Ota pois uunista ja pirskota kypsän paistoksen päälle balsamicoa.
Tarjoa heti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment