Saturday, June 4, 2011

Kiinalainen possu vihreän paprikan kera



Taas kiinalaista.
Ei tarvi enää vaivautua hakemaan take awayta ollenkaan.

400g LUOMUPORSAAN ulkofileetä (suikaloi)
1 rkl SOIJAKASTIKETTA
kuivattua chiliä (mieluiten sellaista hiutalemaista, missä siemenet mukana)
voit laittaa lisäksi myös tuoretta chiliä pieneksi paloitettuna

ÖLJYÄ paistamiseen (ei mielellään oliiviöljyä)

1 rkl SOIJAKASTIKETTA
1 rkl VALKOVIINIETIKKAA
1,5 rkl MAISSITÄRKKELYSTÄ
(pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna)
1 dl vettä

2 SALOTTISIPULIA (paloita pieneksi)
1 vihreä PAPRIKA (poista siemenet ja paloita aika reiluiksi paloiksi)
1 PORKKANA (leikkaa tulitikuiksi)
1/2 KURKKU (poista siemenet ja leikkaa tulitikuiksi, voi korvata kesäkurpitsalla)
suolaa

Sekoita chili+soijakastike kulhossa. Pyörittele lihasuikaleet siinä ja jos on aikaa, anna marinoitua 15 min, ei ole kuitenkaan pakko odottaa, voit kipata lihat hetikin pannulle. Sitä ennen pitää kuitenkin sekoittaa kastike valmiiksi, sillä myöhemmin ei välttämättä ehdi. Eli ota uusi kulho ja kippaa siihen uusi erä soijakastiketta, valkoviinietikka, maissitärkkelys ja inkivääri (inkiväärin voi halutessaan jättää pois). Lisää vesi ja sekoita kunnolla. Jätä odottamaan.

Laita paistinpannulle ruokalusikallinen öljyä ja paista lihasuikaleet kypsäksi.
Ota ne pois pannulta. Lisää öljyä ja laita sipuli ja paprika paistumaan. Paistele pari minuuttia tai kunnes paprika alkaa pehmetä. Lisää sitten porkkana ja kurkku sekä suolaa. Paista vielä pari minuuttia.

Lisää joukkoon lihat sekä kastike. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti riisin kera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...